Besøk oss på
Facebook


Lågdalsmuseets Vennerforening

Museet trenger gode venner som gleder seg over museets mangfoldige virksomhet og populære arrangementer hele året.

Vi deltar i mange av de ulike aktivitetene på museet. De største og stadig mer populære dagene er:

Barnas dag
Aktivitetsdag for hele familien på ettersommeren. Levende formidling gjennom norske husdyr, gammelt håndverk, leker og underholdning. Helt uten fjernkontroll - men rotekte, spennende, historisk, deltakende og morsomt! Vi klipper sauene, hopper i høyet, spiser peisstekte vafler, prøver styltene, synger og danser, og ikke minst mater og klapper kua, sauene, grisene, geitene, hønene, kaninene, kjører høyvogn bak merra, spiser ovnsbakte brød - og koser oss hele dagen! Besøkstallet fyker i været, og dagen er populær for både gammel og ung.

Julegata
Adventstiden i Kongsberg innledes med den tradisjonelle juledagen vår. Her er også aktiviteter nok for en hel dag. Snekring, pepperkakepynting, såpestøping, lage julepynt, beundre det hundre år gamle juletreet, høre gamle og nye historier, lære om gamle juletradisjoner, kjøpe drops i den gamle krambua, spise vafler og mye mer. Og selvfølgelig julenissen. Som en av våre faste små gjester utbrøt; at Nissen - han bor her, han!

Foredragskvelder
I vinterhalvåret har vi faste museumskvelder en mandag i måneden. Dette er klubbkveldene våre, foredragskvleder med aktuelle temaer av historie, folkeliv, sagn og myter, bokutgivelser, m.m. Utstillinger, besøk i bygningene, åpent museum - et variert og interessant tilbud! Og alltid med kaffe og kaker så klart!

Kulturonsdagene
Du kjenner vel allerede til at om sommeren er onsdag den store kulturdagen i Kongsberg? I samarbeid med andre er dette et variert tilbud til fastboende og turister, med start på Lågdalsmuseet på ettermiddagen. Her foregår aktiviteter på husmannsplassen Tangen. Her vises gamle husflidsteknikker, dyra mates, vi hesjer, det er folkedansoppvisning og servering av rømmegrøt. Alle besøkende er velkommen til å delta, for det er lov å prøve seg! Fast innslag disse kveldene er vaffeljernet i peisen i klubbhuset vårt på Tangen. Gratis vafler til alle som stikker innom gjør at mange slår seg ned for en prat.


Som medlem kan du delta i en rekke aktiviteter og få løpende informasjon og invitasjoner til foreningens aktivitet. Som venn har du gratis adgang til museets faste samlinger hele året. I tillegg kommer du gratis inn på alle arrangementene på som museet har i egen regi. Du får mye igjen for pengene samtidig som du støtter en viktig kulturspreder. Som medlem kan du være med på å skape et levende museum. Enten du er aktiv sammen med oss, eller kun vil være passivt støttemedlem ønsker vi deg velkommen.

For å bli medlem tar du kontakt med Lågdalsmuseet eller du betaler inn medlemskontigenten på kr. 100,- til kontonummer 2250.17.77386. Husk å merke med navn og adresse.